Friday, September 05, 2008

God bless America











Nu de twee partij conventies zijn afgelopen ben ik niet geruster geworden op een goed resultaat in november. Ik vind het niet slim van de Democraten om de Hillary kiezers zo bot te negeren. En omgekeerd vind ik het erg handig van MacCain om diezelfde aanhang te verleiden met een vrouwelijke kandidaat voor vice-president. Sarah Palin is mijn smaak niet, maar dat zal niemand verbazen. Ik heb het niet zo op mensen die alleen in naam van een ander kunnen praten. Maar ik ga ook niet stemmen. Of al die Amerikaanse vrouwen er ook zo over denken, is maar de vraag.

Ik las vanmorgen in De Pers dat Sarah Palin's populariteit groeit. Ze is nu ook al het rolmodel voor veel Nederlandse vrouwen in de provincie, omdat ze zo opgewekt gezin en carriƩre combineert. Ze vergelijken haar met Tineke Huizinga, onze staatssecretaris van Verkeer met dat zuinige mondje. Ze vergeten dat die blunder na blunder begaat en er alleen maar ongelukkig bij kan kijken. Dat doen trouwens wel meer vrouwelijke politici, maar daarover een andere keer.
Doet uw ogen open seksegenoten. Rolmodellen zijn uit de tijd. Dat hebben we allemaal gehad. Het gaat nu om serieuze problemen, die een volwassen oplossing nodig hebben. Ik denk nog steeds dat Hillary Clinton daarvoor het meest in huis had. Nu zij van het toneel is verdwenen, is Obama het beste alternatief. Maar nogmaals, na het zien van de twee conventies met al die tranenroerende persoonlijke verhalen, ben ik er niet meer gerust op. Ik blijf het volgen.

3 comments:

Thamar said...

's Nachts heb ik veel naar de BBC World Service geluisterd en de toespraken van de Democratische en Republikeinse kandidaten gehoord. Wat een geschreeuw en geblaat! Ik moest het normale volume echt terugdraaien! Het is jammer geweest van Hillary Clinton, maar ik vond haar nu, in de rol van "meeduwer", net zo min prettig om naar te luisteren als Sarah Palin. Zo is het spel en zo zijn de regels in de VS, maar het klinkt allemaal zo opgeblazen, bijna hysterisch en "meeloperig".
Vooral ook de reacties van het publiek, de partijgenoten.
Nu het echter is zoals het is, dan wat mij betreft natuurlijk toch liever Obama. Maar net als jij, Nel, ben ik er niet gerust op dat hij het wordt!
Thamar

hoogmoed said...

Gisteren hoorde ik dat Sarah niet alleen tegen abortus is, maar ook tegen seksuele voorlichting. In welk jaar leven we??

nienke said...

2008, maar geschiedenis schijnt zich steeds te herhalen ....