Tuesday, August 25, 2009

Waar bemoeien ze zich mee

Ik dacht dat het wel langs zou waaien, de opwinding over het 13-jarig meisje dat in haar eentje de wereld rond wil zeilen. Maar ik heb me vergist. De Raad van de Kinderbescherming houdt vol en nu gaat aanstaande vrijdag de rechter uitmaken of ze wel of niet mag gaan. Ik kan me niet voorstellen dat de rechter zich voor dit karretje laat spannen. Waarom heeft hij de lieden van de Raad trouwens niet direct naar huis gestuurd?

Wat een onzin! Alsof er niet duizenden kinderen die het echt nodig hebben op hun zorg en bescherming wachten. Er was een veel gemakkelijker en rechtlijniger weg. De ouders hebben toestemming gevraagd om de leerplicht op te schorten. De leerplichtambtenaar heeft geweigerd. Dus als het meisje gaat, zijn zij in overtreding en moeten ze beboet worden.

Gaan we nu ook al die ouders die hun jonge kinderen naar turninternaten sturen of meenemen op de rug de bergen op of volstoppen met vette spullen of toestaan dat ze zich in coma zuipen uit de ouderlijke macht zetten. Houd toch op! Bezint eer gij begint. Waarom halen we eigenlijk die oude spreekwoorden niet uit de kast!

2 comments:

hoogmoed said...

De rechter heeft zich dus wel voor een naargeestig karretje laten spannen! laura moet wachten, want de raad voor de kinderbescherming gaat onderzoeken of ze geen psychische schade zal ondervinden van een solozeiltocht. Er is niets aan de hand met de ouders. Laura mag dus zelfs bij haar vader blijven wonen, maar hij mag niet over zijn eigen kind beslissen. Treurnis ten top. Alsof dit Laura geen psychische schade zal berokkenen.

dieanderen said...

Valt me mee dat er nog geen kamervragen zijn gesteld.