Sunday, January 25, 2009

Verffabriek Bierenbroodspot

In het Rijks Museum voor Oudheden in Leiden is een bijzondere tentoonstelling. Kunstenaar Gerti Bierenbroodspot heeft zich laten inspireren door de collectie mummies, maskers, beelden, vazen, doodskisten van het museum en heeft het vertaald in een spannende mix van moderne schilderijen, gekleurde beelden van brons en steen en woordkunst. Ik werd vooral geraakt door de kracht en durf van het werk. Wat een explosie van creativiteit.

Ik ga geen plaatjes plakken, omdat zo'n plaatje niet kan zeggen wat het is. Ga gewoon maar kijken. Kan desnoods op de website van Bierenbroodspot. Is ook al een hele belevenis, een reis door de tijd.

1 comment:

huub said...

hoi nel, vooral naar aanleiding van jouw enthousiaste stukje op je weblog ben ik gisteren met een vriend en mijn oudste zoon naar de tentoonstelling in Leiden gaan kijken. wat mij betreft heb je niets teveel gezegd. wat een adembenemend mooie tentoonstelling is het. ik zou de hele dag wel tussen de schilderijen en beelden willen verblijven met op de achtergrond de prachtige sfeermuziek die gekozen was. als je deze tentoonstelling niet gezien hebt, heb je als kunstliefhebber én liefhebber van mooie dingen echt iets gemist. bedankt voor de tip.