Sunday, May 09, 2010

digitale politici

Rond de gemeenteraadsverkiezingen was het druk met Huizer politici op de digitale snelweg. Maarten Hoelscher, de fractievoorzitter van de PvdA en Erwin Ormel van de VVD, hielden trouw een weblog bij, waarin ze ons eerst lieten weten waarom wij op hun partijen moesten stemmen en vervolgens hoe blij ze waren dat ze aan de macht waren gebleven. Ook Kees de Kok van het CDA en Larissa Landre hielden voorzichtig ook een weblog bij. Zij allen hadden zich gevoegd bij wethouder Janny Bakker die al veel langer gebruikmaakt van het medium.

Maar nu is het ineens stil, oorverdovend stil. Erwin Ormel heeft sinds 15 april niet meer geschreven. Reden onbekend. Maarten Hoelscher is ook afgehaakt. Hij heeft wel een reden gegeven. Hij heeft even genoeg van alle kritische geluiden. Ook Kees de Kok is sinds 28 maart stil. GroenLinks blijft actief op de digitale snelweg, maar het is mondjesmaat. Alleen Janny Bakker blijft trouw schrijven.

Misschien barst het circus dadelijk weer los nu we op 9 juni een nieuwe landsregering moeten vormen. Maar dan zullen het vooral de landelijke politici zijn die zich laten horen. Moet u trouwens ook zo wennen aan Job Cohen in dat verkiezingscircus. Zou het niet beter zijn geweest als hij gewoon in Amsterdam was gebleven, en het campagnevoeren aan anderen had overgelaten.

Nog even terug naar die Huizer politici! Vervelend dat zij nu weer in de schulp van de bekende raadzaal zijn gekropen, waar nooit iemand hen lastig komt vallen. Ik houd wel van de persoonlijke commentaren op wat er gebeurt in het politieke bedrijf. Anders zouden we eens kunnen vergeten dat politici ook maar mensen zijn. Dus hup Erwin, Maarten, Kees en Larissa. Laat ons weten hoe het er voor staat.

3 comments:

Gerrit said...

Jij gaat rustig een maand op vakantie... en van anderen verwacht je dat ze doorwerken?

Gerrit Pas

Larisa said...

Hoi Nel,

Ik heb mijn aandacht wat verlegd naar twitter. Kortere lijntjes, sneller reacties en makkelijker/sneller te vertellen waar ik/we mee bezig zijn. Ik ben te volgen via http://twitter.com/GroenLarisa en GroenLinks Huizen is te volgen via http://twitter.com/GLHuizen (en ik mag wel zeggen dat ik/wij andere politici /partijen daar ver achterlaten qua frequentie van berichten!).

Maar je hebt wel gelijk: het bloggen is er wat bij ingeschoten. Na de verkiezingen was het nog drukker dan verwacht! Daarna heb ik de prioriteit even naar privé verschoven, waar ik deze week nog over zal bloggen. Dus hou onze site toch maar in de gaten!

Groet,
Larisa

hoogmoed said...

Gerrit: ik zit ook niet in de politiek!?
Larissa: blijf het spektakel(!) altijd volgen. juist daardoor was ik zo teleurgesteld.