Thursday, November 01, 2007

Wolf in schaapskleren

Las ik toch net in de krant dat een of ander zot Christen Unie gemeenteraadslid in Amsterdam op het partijcongres van haar partij een voorstel gaat indienen om homoseksuelen te weren uit de partij. Gelukkig zijn er ook nog echte liberalen. Een VVD raadslid gaat die mevrouw nu aangeven wegens aanzetten tot discriminatie.

Wat is er toch aan de hand met die christenen? Weten zij niet dat zij in een land leven waar gelijkheid van een ieder in de Grondwet staat? Dat zij stiekem denken dat homoseksuelen eng en gevaarlijk zijn, dat wisten we al lang. Maar dat ze het nu ook nog openlijk belijden. Laat ze zich toch gaan bezighouden met al die nette gezinnetjes van christelijke huizen achter de gordijnen!

2 comments:

Gerrit Pas said...

Het gaat niet om de mening van een warhoofd uit Amsterdam Zuidoost.
Uit een steekproef van de EO blijkt dat tweederde van de lokale voorzitters van de ChristenUnie het eens is met de opvatting van het Amsterdamse CU-deelraadslid dat homoseksuelen geen partijbestuurder of volksvertegenwoordiger mogen zijn.
Dit zou niet hoeven worden vastgelegd omdat dit al genoeg uit de bijbel zou blijken.
(bron: teletekst, 2 november 2007)

Nel zelf said...

heb ik ook gelezen en inmiddels heb ik ook de heilige hoofden van de partijleider en de voorzitter gezien. "je mag het wel zijn, als je het maar niet praktiseert." we zijn met de christenunie weer terug in de jaren vijftig! overigens zijn anderen voor de christenunie ook niet meer veilig, want ze gaan nu een algemene gedragscode aannemen voor partijfunctionarissen. ben benieuwd wat je allemaal niet meer mag. vast ook niet scheiden. hoe zou het gaan met het knijpen van kleine jongetjes en meisjes in het donker?