Wednesday, June 20, 2012

Huizer Melkmeisje (4)

Gisteren heeft Gerrit Pas, raadslid van GroenLinks, aan wethouder Liesbeth Tijhaar informatie gevraagd over het beeld van Het Huizer Melkmeisje van Berry Holslag, dat een plaats moet krijgen op het Oude Raadhuisplein. Wij zijn allemaal heel nieuwsgierig naar de aanpassingen die de kunstenaar heeft aangebracht aan het voorlopig ontwerp na een gesprek met de kunstcommissie. Gerrit P. bericht het volgende:

"Schetsen zijn niet beschikbaar. In een gesprek met de kunstenares zijn wel suggesties gedaan voor andere kleuren (zoals je weet was daar nogal kritiek op).

Qua ontwerp wordt het minder statisch dan eerder getoond (dus geen weervrouwtje).

Qua hoogte geloof ik iets van 1,60 meter, dus er kan iemand bij op de foto na de wandeling van het Melkmeisje (want dat stond in de eerste opdracht).

Het materiaal is ceramiek, omdat er al bronzen en stenen beelden in Huizen staan.

Lijkt me allemaal prima - kwestie van vertrouwen.

Ik heb het college vooral opgeroepen om na het 'gemor van het volk' wat meer hierover te communiceren, en zo meer belangstelling te wekken, want Berry Holslag heeft fraaie beelden gerealiseerd - ook al viel haar inzending tegen. Nu blijft het allemaal - ook voor raadsleden - in het verborgene en dat lijkt me niet verstandig."
 
Gelukkig zijn er nog raadsleden als Gerrit Pas die begrijpen dat het gewone volk nieuwsgierig is wat er gaat komen.
 

 

 

Dit wordt het dus, maar dan anders.

 

No comments: