Monday, June 04, 2012

Boter op je hoofd

Op 12 september 2012 moeten  wij volgens de politieke koffiedik kijkers kiezen tussen Rutte of Roemer, tussen liberaal of sociaal. In Eva op Zondag vertelde zo'n koffiedik meneer dat er tussen de VVD en de SP al afspraken zijn gemaakt om elkaar tijdens de campagne de bal toe te spelen. In het voetbal, in deze tijd ook zo mateloos populair, weet men wat het gevaar is van vroeg pieken.
's Middags keek ik naar Jort Keller die van de VPRO mag uitleggen wat er in de financiële wereld allemaal mis is gegaan. Dat kan hij niet zelf. Daarom raadpleegt hij insiders, waaronder Herman Wijffels, CDA coryfee en topman van de Rabobank. Die wist alleen maar te zeggen, dat het zoals het is gegaan niet had gemoeten, alsof wij dat ook niet weten, maar niet wist te duiden wat er fout is gegaan. Dat wist Jan Timmer, oud topman van Philips wel. Het ging/gaat bij bankiers alleen maar over groot, groter, grootst. Niet alleen Amerikaanse bankiers hadden daar een handje van, maar ook ABN AMRO, Rabo bank en ING kunnen er iets van. Het balansresultaat van deze Nederlandse banken is een xxx-aantal malen groter dan het Bruto Nationaal Product van Nederland. Vervelend toch dat zij wel hun hand ophouden bij u en mij als ze financieel in de problemen komen.

En vanmorgen las ik het bericht dat wijkverpleegkundigen weer een belangrijkere rol krijgen in de verzorging van mensen thuis. Niet omdat het voor zieken beter is, maar omdat het een forse besparing oplevert, volgens minister Edith Schippers. Gewone mensen als u en ik weten allang dat je in de zorg, het onderwijs rekening moet houden met de menselijke maat. Waarom lopen politici altijd zo achterop? Toch tijd voor een nieuwe partij "klein en fijn".

No comments: