Tuesday, April 03, 2007

Weigerambtenaren

Zondag was er een manifestatie bij het homomonument in Amsterdam. Daar maakten vijf politieke partijen een afspraak met het COC, dat zij ervoor zullen zorgen dat er geen wettelijke regeling komt voor weigerambtenaren. Typisch zo'n poldercompromis. Een van die vijf partijen was de PvdA. Dat betekent dat er een meerderheid is in de Kamer.

Arie Slob, het nieuwe gezicht van de ChristenUnie, vond dat niet leuk. Hij begrijpt niet waar homo's zich zo druk over maken, zegt hij. En op z'n fier christelijks: "Dat kan zich wel eens tegen hen keren!".

Ik wil je wel een handje helpen Arie. Stel je maar eens voor dat homo trouwambtenaren gewetensbezwaar hebben om een christelijk paar in de echt te verbinden!

2 comments:

Anonymous said...

Nienke stuurt een artikel uit de Volkskrant waarin de "waarschuwing"(!) van de ChristenUnie aan de orde wordt gesteld. ChristenUnie: stop druk op weigerambtenaren



"DEN HAAG - De ChristenUnie waarschuwt gemeenten die ‘weigerambtenaren’ aanpakken. Fractievoorzitter Slob zegt dat druk op ambtenaren die geen homohuwelijk willen sluiten een ‘tegengesteld effect’ kan hebben: ‘Ze moeten goed weten wat ze doen.’

Print
Nieuwsbrieven
E-mail dit artikel
Meer over dit onderwerp
Stuur me mail over

In het regeerakkoord liet de CU de mogelijkheid opnemen om ‘de rechtszekerheid van gewetensbezwaarde ambtenaren veilig te stellen’. Slob vindt het ‘heel ver gaan’ dat een CU-wethouder in Smallingerland na een PvdA-motie is gedwongen zijn werk als trouwambtenaar te staken.

Anonymous said...

Mij stoort vooral dat dreigement! Hoe zo omgekeerd effect! In plaats van minder meer weigerambtenaren? Wettelijke regeling? Die laatste komt er niet, als de vijf partijen die het convenant hebben gesloten, zich aan hun woord houden.