Tuesday, September 18, 2007

Bureau Zorggeluk


Mooie affiche, maar zo niet te lezen, laat Nienke weten. Dat is jammer, dus daarom de tekst in gewoon zwart wit:

Toneelstuk “De Verwarring” t.g.v. Wereld Alzheimer Dag
Zaterdag 22 september voert Bureau Zorggeluk in opdracht van Alzheimer Nederland, afdeling Gooi e.o. het toneelstuk “De Verwarring” op ter gelegenheid van de viering van Wereld Alzheimer Dag in Theater De Graaf Wichman in Huizen. Het toneelstuk staat in het teken van “omgaan met dementie”. Steeds meer mensen komen met dementie in aanraking en daarom vindt Alzheimer Nederland afdeling Gooi het belangrijk op een prettige manier voorlichting te geven aan zowel partners en familie van dementerenden, als vrijwilligers en verzorgend- en verplegend personeel. Maar de voorstelling is natuurlijk voor iedereen een aanrader.
Met een interactieve voorstelling worden dagelijkse dilemma’s in het leven van mensen met dementie uitgespeeld. Wat weten we over dementie en wat doet verwarring nu eigenlijk met je? Op haar eigenzinnige maar ook ludieke wijze spiegelt Bureau Zorggeluk de dagelijkse praktijk in de wereld van Alzheimer, geheugenproblemen en desoriëntatie, in een avondvullende voorstelling.
In een reeks van scènes worden herkenbare situaties voor het voetlicht gebracht, soms schrijnend, soms ontroerend en dan weer met een lach. De toeschouwer raakt betrokken, bij de personages op de vloer maar ook bij keuzes waar we steeds opnieuw voor staan.
De voorstelling wordt gespeeld door twee improvisatie-acteurs: Margo Lak en Jan van der Hammen, beide werkzaam in de ouderenzorg en al 12 jaar samen actief binnen Bureau Zorggeluk, thematheater en improvisaties.
De zaal van De Graaf Wichman in Huizen is open om 19.30 uur. De voorstelling begint om 20.00 uur en eindigt rond 22.30 uur.
Het Theater De Graaf Wichman is eenvoudig bereikbaar met het Openbaar Vervoer, want deze is gelegen tegenover het centraal busstation in Huizen.
U kunt kaartjes reserveren bij Theater De Graaf Wichman, tel. 035-5880633. De kaartjes kosten € 2,50 per stuk.No comments: