Monday, September 10, 2007

Vakantie

Het was precies wat we ervan gehoopt hadden, alleen had het ietsje pietsje warmer mogen zijn. We zijn dus weer thuis met een hoofd vol indrukken en een rugzak vragen. Een paar van die laatste over waarom het hier zo druk, vol en jachtig is. Natuurlijk roept nu iedereen dat we ouwe met veel llll'worden, maar dat is het toch niet helemaal. Je kan beter kijken, vooral beter denken, en ook genieten als je er de tijd voor krijgt en neemt. En dat geldt volgens mij ook voor jonge lieden zonder die llll'en.

We hebben in Frankrijk geen televisie, kopen af en toe een krant in Vernoux, die we vervolgens gauw weglezen en geven ons dan weer over aan de boeken. We weten dus dat Jos Brink dood is, Linda de Mol gaat scheiden of lijmen, dat Jan Pronk weer voor opschudding heeft gezorgd en dat ons Woutertje keurig zijn kaken op elkaar houdt. Die heeft met zijn vriendjes Jan Peter en Andre afgesproken dat zij zich niet van de wijs laten brengen.

Ik las in de krant dat de PvdA in de peiling dramatisch daalde, maar lees nu bij een bevriende blogger dat sinds het weekeinde de stijgende lijn is ingezet. Ik kan nog niet bevroeden wat de oorzaak is. Alle thuisgelaten kranten van de afgelopen vier weken liggen nog op de stapel.

En nu ga ik dus ook weer de Huizer politiek volgen. Gerrit Pas liet me weten dat afgelopen week de raad en college hebben gesproken over de toekomst van de Toekomstvisie. Binnenkort moet er iets gebeuren met de afgewezen wensen over het confisceren van De Bijvanck, en er liggen forse bouwplannen in dubbele betekenis.

Raad en college hebben nu anderhalf jaar warmgelopen. Deze winter springen de vonken eraf!

No comments: