Friday, February 26, 2010

Actie voor Behoud van de Kunstpicknick!

Lenie Bos schildert het commentaar op de woordenwisseling in het Kunstcafé. De foto is van Susan Karsten.

Heeft het iets opgeleverd de woordenwisseling over kunst en cultuur in het Kunstcafé. Ik had er met spanning naar uitgekeken en toen ik op mijn fiets in de donkere nacht naar huis reed, had ik veel om over na te denken. Kunnen we echt de Wilhelminaschool in het Oude Dorp redden, er ateliers in vestigen en het ook een functie voor de buurt geven? Waarom wilde Bert Rebel van het CDA niet zeggen waarom zijn partij wil bezuinigen op de Kunstuitleen en De Boerderij? Waarom weet Marian Rebel van Dorpsbelangen Huizen niet dat ateliers in het NHK vanwege de hoge huurprijzen niet haalbaar zijn, tenzij de gemeente flink subsidieert, en dat het behoud van de Krachtcentrale een lieve duit zal kosten.

Maar ik was ook boos. Als het waar is dat er dit jaar geen Kunstpicknick zal zijn, je kan het je toch bijna niet voorstellen - gebeurt er waar ik al bang voor was. Door al het geroep over die idiote evenementenweek in juni gooien we nu weg wat van waarde is. Waarom niet koesteren wat goed is en kijken hoe je het kunt versterken. Maar niet "roept u maar" en we zien wel wat we ermee doen. Wat doet die Stichting Marketing Huizen eigenlijk! En waarom hebben we in De Boerderij niet harder geprotesteerd. Waarom waren al die Kunstenaar in het Kunstcafé zo braaf en lieten ze spreekstalmeester Michiel de kastanjes uit het vuur halen. Was het toch weer een bijeenkomst van oude getrouwen?

Ik wil een Actie voor Behoud van de Kunstpicknick. Wie doet er mee!!!

4 comments:

Gerrit said...

Een actie voor behoud van de Wilhelminaschool en een creatieve bestemming voor het gebouw lijkt me urgenter. Eens gesloopt, altijd weg! De tijd dringt en voordat iedereen het in de gaten heeft, staat de sloop al in het nieuwe collegeprogramma.

Gerrit Pas

hoogmoed said...

het een mag het ander niet uitsluiten! overigens gaan we snel in de pers laten weten dat we plannen hebben. NIET SLOPEN

hannekebruijnje said...

Ik heb Nel vanmiddag uitgelegd waarom er geen Kunstpicknick zal komen. Op 29 mei komt er nl. in de Oostermeent een kunstpicknick, nee, die gaat niet zo heten, maar het concept is precies aan de kunstpicknick. Een podium waar je kunt optreden, vereniging die zich kunnen profileren, kunstenaars die hun kunst kunnen vertonen. Alleen is er iets wel anders. De kunstenaars hoeven hier niet te betalen, geen partytent aan te schaffen en niet mee te helpen. Makkelijk toch. Bekenden kiezen mogelijk voor de echte kunstpicknick, zij kennen de sfeer. Onbekenden kiezen voor het gratis mee kunnen doen.
Jammer, maar de kans dat de Kunstpicknick niet vol komt is te groot, vandaar dat Ton en ik besloten hebben dit jaar geen Kunstpicknick te organiseren.
Hanneke

hoogmoed said...

Ik heb gehoord dat organisaties en mensen die een idee/activiteit hebben ingediend voor het Kunst en cultuurfestival in de eerste week van juni nog niet hebben gehooord of zij mee mogen doen. De Stichting Marketing Huizen zou dat in januari beslissen samen met de Stichting Kunst en Cultuur Huizen. Ik hoor achter de schermen dat zij er niet uitkomen. Nou ben ik niet zo van de roddels en geruchten. Maar ik zou het wel erg treurig vinden als we dadelijk geen kunstpicknick hebben en ook geen kunst en cultuurweek. Dus ook een oproep aan de Stichting Marketing Huizen om openheid van zaken te geven!