Monday, March 01, 2010

Scheiding Kerk en Staat

De SGP wil dat het Openbaar Ministerie optreedt tegen de homoseksuele mannen en vrouwen die zondag herrie hebben gemaakt tijdens de eredienst in de St. Jan in Den Bosch. De SGP verwijst ervoor naar art. 146 van het Wetboek van Strafrecht, waarin staat

"Hij die door het verwekken van wanorde of het maken van gedruis hetzij een geoorloofde openbare samenkomst tot het belijden van godsdienst of levensovertuiging, hetzij een geoorloofde godsdienstige of levensbeschouwelijke plechtigheid of lijkplechtigheid opzettelijk stoort, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste twee maanden of geldboete van de tweede categorie."

De achtergrond van het verhaal is in het kort dat de RK kerk de eucharistie weigert aan praktiserende homoseksuele mannen en vrouwen. Wat mij betreft moet de kerk dat vooral doen. We weten immers allang dat de Rooms Katholieke Kerk zich buiten de samenleving heeft geplaatst en het verbaast me daarom dat homoseksuele mannen en vrouwen nog steeds lid van die kerk willen zijn.

Maar laat die Rooms Katholieke Kerk dan ook zijn eigen bonen doppen en daartoe niet een beroep doen op het Openbaar Ministerie dat van ons allen is. Er zijn vast wel wat stevige niet-homoseksuele priesters die al die enge wel-homoseksuele mannen en vrouwen uit hun kerk willen verwijderen.

5 comments:

mager said...

wie schept eigenlijk de wanorde? dat is toch de kerk door te weigeren? de kerk zou dus vervolgd moeten worden. ik snap alleen niet hoe die nou kan zien dat die homosexuelen praktiserend zijn. daar zijn ze hoop ik niet bij geweest, al weet je dat natuurlijk nooit met die kontenknijpers.

Maarten Hoelscher said...

Ik was vanmiddag zo boos door de opmerking van de SGP dat de acties van homo's in Den Bosch crimineel zijn! Zie mijn blog.

Groet,
Maarten

spuitelf said...

wie weet zijn de pastoren, die nu de 'practiserende"homosexuele zo afwijzen, zelf toen ze op het internaat zaten ook misbruikt door van die enge schijnheilige jurken.

hoogmoed said...

maarten: niet boos worden op de sgp. malloten moeten er zijn. en net zoals je partijleider blijven roepen dat in dit land niemand bang hoeft te zijn voor geloof, geaardheid, sexuele voorkeur e.d.

overigens kon ik deze reactie weer niet op je blog kwijt. ben ik ook een digibeet?

het wordt spannend morgen!

hoogmoed said...

ik las net dat het COC, voor wie het niet weet de belangenvereniging van homoseksuele mannen en vrouwen, en de RK kerk hun geschil hebben bijgelegd. een goed gesprek! je weet wel. krol op bezoek van de bisschop, misschien een goed glas en een dikke, en hup, het bestaat allemaal niet meer. zo simpel is het niet heren. praktiseren mag nog steeds niet.