Wednesday, December 05, 2012

Gaat het helpen? Sexuele voorlichting op scholen

Vanmorgen kreeg ik een happy mail van het COC dat vanaf deze week elke school in Nederland verplicht is voorlichting te geven over lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders (LHBT's)! mensen.  Een tijdje geleden had ik een petitie ondertekend om wat druk te zetten op de politiek, die maar bleef aarzelen of het wel nodig was. Overigens was dat in de tijd het CDA nog in de regering zat. Toen werd er wel vaker geaarzeld over ethische kwesties.

Wat ik nu wel vervelend vind is dat ik weer in een andere groep ben ingedeeld, nl. in de groep lesbiënnes, homo's, biseksuelen en transgenders. Ik vind het namelijk een beetje ouderwets. Lees Swaab en we weten dat ieder mens zijn eigen bijzondere seksualiteit heeft. Swaab gebruikin "Wij zijn ons Brein" de zogenaamde schaal van Kinsey uit 1948 om duidelijk te maken, dat je mensen niet zo simpel in eenduidige categorieën kunt stoppen. Er bestaan mensen met een exclusieve orientatie op mannen of op vrouwen. Maar er bestaan minstens evenzo vele mensen die het met mannen en met vrouwen kunnen doen. Dat zoiets in onze wereld niet wordt geaccepteerd is het lastige verhaal. Dat zouden ze kunnen vertellen op scholen. Kijk eerst eens naar jezelf, voordat je de ander in de hoek zet.

Dit geldt trouwens niet alleen voor het spannende vraagstuk van de seksulaiteit.

2 comments:

Anonymous said...

HOW RIGHT YOU ARE!
Thamar schreef als commentaar:

De spijker op ...je weet wel.

Ik dacht wel 's dat ik nergens "in paste" en dat móest, dat hoorde zo. Ik heb daar lang mee gezeten.
Nu weet ik dat het allemaal wat ingewikkelder lag. Voor míj is dat nu duidelijk, maar die strijd en het werk dat je eraan hebt, die gun je niemand.

hoogmoed said...

In Meldpunt.nl van Max werd aandacht besteed aan het gepest van senioren homo's in verzorgings-huizen. Het zou goed zijn om ook daar te gaan voorlichten. Schone taak voor tv-homo's! Spreek ze maar eens bestraffend toe.