Monday, December 31, 2012

Overstappen

Vannacht om twaalf uur stappen we massaal over van het ene in het andere jaar. Vermoedelijk zal het niet veel uitmaken. Het blijft gewoon winter. De laatste dagen zijn we aangemoedigd om nog andere overstappen te maken. Overstappen bijvoorbeeld van de ene energieleverancier naar de andere. Ons is al honderd keer verteld, dat het loont. Dat we wel tientallen euro's kunnen besparen. Maar als we de check doen, blijkt er niets van te kloppen.

In Huizen Noord-Oost worden we al maanden overspoeld met aanbiedingen voor aansluiting op het nog aan te leggen snelle glasvezelnet. Eerst een brief van de glasvezelnet eigenaar en vervolgens brieven en folders van de providers. Wij ontvangen televisie, internet en telefoon via Ziggo, de kabelaar. Die raadt ons af om over te stappen met steun van de Consumentenbond. "U heeft al een goede stofzuiger. Dus een nieuwe heeft u niet nodig." Afgezien van de vreemde vergelijking tussen een glasvezelaansluiting en een stofzuiger vinden wij het wel een geruststellend bericht. Wij houden namelijk niet van overstappen.

Bonter dan bont maken de zorgverzekeraars het. Die hebben er behoorlijk wat geld aan gespendeerd om ons te verleiden over te stappen. Eerst kregen we fancy folders. Nu er haast geboden is worden we overspoeld door ongeine televisiespotjes. Wat moet dat allemaal niet kosten? Kunnen ze dat geld niet beter gebruiken om de premie te verlagen of de uitkeringen te verbeteren. De kosten in de zorg moeten toch omlaag. Stoppen dus met dit soort ongein, zou ik zeggen. Is een onderzoek naar de overheadkosten van deze verzekeraars niet eerder op zijn plaats, zodat we een echte keus voor goede zorg kunnen maken.

1 comment:

spuitelf said...

Ben het helemaal met je eens. Ben inderdaad ook benieuwd wat zo'n spotje moet kosten. Vast niet spot goedkoop.