Tuesday, January 15, 2013

Manifestation pour l'Egalité (homohuwelijk)

Vreemd dat mensen in het land van liberté, egalité en fraternité de straat opgaan om mensen rechten te ontzeggen die zij zelf wel hebben.

Hoogste tijd dus voor een tegengeluid!

Dat kan: op 27 januari a.s. kunnen we in Parijs demonstreren voor onze rechten. Dit is de oproep van het Franse COC

Manifestation pour l’Egalité - 27 janvier

Pour l’égalité maintenant, contre les discriminations tout le temps !

Manifestation pour l’égalité des droits, le mariage, l’adoption, la PMA et la filiation pour tous les couples le 27 janvier à Paris. Manifestation organisée par l’inter-LGBT et le collectif "Agissons pour l’égalité".
Tous mobilisés !!! Pour l’égalité maintenant, contre les discriminations tout le temps !
Départ : Denfert-Rochereau. Arrivée : Bastille. Départ à 14h.
Rejoignez l’événement Facebook

2 comments:

hoogmoed said...

Dit bericht kreeg ik van het COC. Ik had hen gevraagd op hun website aandacht te vragen voor de manifestatie voor het homohuwelijk:

Dank voor uw bericht!


Wij hebben op verschillende manieren aandacht gevraagd voor de ontwikkelingen in Frankrijk, ondermeer via de sociale media en onze website (bijvoorbeeld http://www.coc.nl/internationaal/honderdduizenden-demonstreren-voor-homohuwelijk-in-frankrijk). Ook hebben we de afgelopen tijd diverse Franse media (televisie, kranten) te woord gestaan en aangegeven hoe belangrijk openstelling van het huwelijk in Frankrijk volgens ons is. Het is mij niet bekend hoeveel Nederlanders aan de actie hebben deelgenomen.Met vriendelijke groet,

Philip Tijsma

COC Nederland

hoogmoed said...

Het Franse parlement is zaterdag 2 februari 2013 akkoord gegaan met de legalisering van het homohuwe-lijk. Een grote meerderheid van de parlementariërs, 249 tegen 97, stemden vanmiddag voor het belangrijkste onderdeel van de wet.
Uit het bericht in het nieuws is mij (nog) niet duidelijk of gehuwde homo's nu ook mogen adopteren.