Sunday, January 27, 2013

Groen en Links?

Op 13 oktober 2012 schreef ik in dit blog over Het Verdriet van GroenLinks na de desastreuze verkiezingsnederlaag. Yolande Sap weg, bestuur weg en veel gedoe. Een interne commissie moest uitzoeken hoe het zover had kunnen komen. Nu ligt het rapport er dat bevestigt wat we al weten. De kiezer heeft geen zin in een partij met waterig profiel en interne ruzies.

Deze week zat de nieuwe partijleider in Nieuwsuur. Hoe moet het nu verder met GroenLinks, was de vraag. De gemeenteraadsverkiezingen zijn begin volgend jaar en lokale politici maken zich behoorlijk ongerust. GroenLinks is goed vertegenwoordigd in gemeenteraden en zelfs in colleges. Een snelle wederopstanding is dus nodig. Het lijkt eenvoudig: geen ruzie meer maken en een duidelijk profiel. Bram van Ojik is sinds het vertrek van Yolande Sap fractievoorzitter. Hij heeft een flets profiel en dat is in deze barre tijden maar goed ook. Ook zijn secundanten zien er niet uit als ruziemakers. Dus dat zit wel goed. Nu nog het profiel!

LINKS EN GROEN zei Bram van Ojik in Nieuwsuur. Misschien was de volgorde anders. Daar wil ik vanaf zijn. Want de combinatie gaat niet helpen. Ik ga met Links en Groen niet weer op GroenLinks stemmen. Dat wil ik wel graag. Maar dan moet de keuze eenduidig en compromisloos voor GROEN zijn. Voor Links kan ik ook bij SP en Pvda terecht.

2 comments:

Johan Reijnen said...

Bram van Ojik?

hoogmoed said...

een keer goed, een keer fout. tekenend?