Friday, December 26, 2014

Kerstschrik

Net een bezoek aan facebook gebracht en me kapot geschrokken van de felle reacties op een bericht van Vrouwen voor Vrede over gezinshereniging van vluchtelingen. Voor de reacties doopten een aantal vrouwen met nette dubbele naam hun pen in gal. Nou zou ik dat hier nooit vermelden als ik niet juist de laatste tijd meerdere keren heb gedacht dat de redding van de wereld misschien wel van vrouwen moet komen. In mijn omgeving ontmoet ik immers veel vreedzame redelijke vrouwen die tot verzoening bereid zijn en oproepen tot verdraagzaamheid. De meesten van hen zijn jong, goed opgeleid en hebben meerdere keren over de grenzen van ons land gekeken. Ik vermoed dat ze goed verdienen en de eindjes aan elkaar kunnen knopen. Zou dat het verschil zijn? In Nederland leven meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. Die mensen willen er vermoedelijk ook graag bij horen en ik geef ze geen ongelijk. Misschien denken zij wel dat we met veel te veel zijn en dat er dus mensen weg moeten. Maar waarom dat dan met schuttingtaal en erger aangekondigd moet worden begrijp ik niet. Wie is er kortzichtig, zij of ik?

2 comments:

Anonymous said...

Test

Anonymous said...

Dag Mevrouw, dag Nel,

(Zoals uw blog aangeeft).

Al Google-end naar Thamar Notowiz kwam ik bij uw blog uit.
Sinds kort kom ik regelmatig in Naarden en ikí wilde haar graag eens opzoeken.
Ik heb, heel lang geleden, een paar weken met haar in een kibboets gewerkt en ben ook een paar dagen met haar in Jerusalem geweest. Dat was heel bijzonder en ben ik nooit vergeten. In 2009 e.v. hebben we ook nog een tijd gecorrespondeerd maar dat is stilgevallen.
Ik las op uw blog hoe het haar is vergaan en dat heeft me zeer getroffen. Graag zou ik iets meer weten over hoe het met haar zo is kunnen gaan.
Ik begrijp dat zorgvuldigheid en integriteit hierbij heel belangrijk zijn.
Ik zie dat u uw blog niet meer intensief bijhoudt, ik hoop dat u er toch nog eens naar omziet en reageert. Ik blijf even anoniem, maar wil eventueel later wel een e-mailadres sturen.
Met bij voorbaat dank en vriendelijke groet,
Marja