Monday, February 18, 2008

Kunstprijzen 2007




Wat een heerlijk vrolijk en ontspannen feest afgelopen zaterdag. Wij wilden de kunstenaars centraal en dat is helemaal gelukt. De kleine muzikantjes tokkelden op de toy piano die Maarten had meegenomen, of bliezen een paar tonen op hun blaasinstrumenten. Emmy en Hans Zitman maakten reclame voor het Huizer Museum, en Ton Prins was zo enthousiast over de Kunstpicknick dat het daar in juni vast storm gaat lopen. De show werd gestolen door de drie Visio's, die voor hun kleurrijke ontwerpen voor de affiche een klein cadeautje kregen en door multitalent Rave de Graaf. De Gooi en Eemlander staat er vol van.
Bij de lof van de jury voor het fenomenale werk van Eddy van Wessel sprongen me de tranen in de ogen. Natuurlijk gaan we ervoor zorgen dat deze wereldfotograaf een overzichts-tentoonstelling krijgt. Ik ga hier natuurlijk niet al die andere kandidaten noemen. Wel dat ze zo leuk hun kunsten lieten zien op uitnodiging van Maarten. Ik had eigenlijk gehoopt dat hij Anna Kovasec, die Bas en Martijn vertegenwoordigde ten dans had gevraagd. Zou hij kunnen dansen trouwens. Hij heeft er wel de uitstraling voor.
We gaan nu een jaartje overslaan. Echt nodig vind ik dat niet, omdat er heel veel talent is in Huizen. Maar volgens kenners, en die zijn er velen, moeten we voorkomen dat er verzadiging optreedt.

No comments: