Saturday, January 06, 2007

Blije mensen

Amerikanen zijn blije mensen en dat willen ze laten weten ook. Althans de Amerikanen die het goed hebben. Gisteren gingen we uit eten in Delray. Delray ligt tussen Boca en Palm Beach. Delray is een winkelstraat met een opgeknapt school square en een torenhoge mooi versierde kerstboom. Delray is gezellig. Er zijn veel restaurants, van Italiaans tot Braziliaans, van Japans tot Engels. Er zijn ook veel winkels met bijzondere spullen. Het is dus iedere avond druk in Delray. Er wordt gegeten en gedronken. Men ziet en wil gezien worden.

We aten in een Spaans restaurant met Mexicaanse bediening. " Hi there, how are you, nice you be here!". Ik dacht dat de ober Anja begroette als een oude kennis. Maar zo begroetten ze alle gasten. Blij, heel blij. Je bent meer dan welkom.

We aten buiten aan de straatzijde, waar geslaagde Amerikanen in Hummers, Bummers en op Harleys op een neer doorheen reden. Achter ons vierde een familie een verjaardagsfeest. Het werd een luidruchtige avond. Het eten was goed, maar niet bijzonder, behalve het toetje met brownies, cocos, ijs en chcola. Een was genoeg voor ons drieen. De wijn komt uit Californie en die is gewoon erg goed.

Na het eten liepen we rond en keken onze ogen uit bij de bijzondere spullen. In een winkel verkochten ze fantastisch glaswerk. Er stonden in de etalage twee zacht gebrandschilde lampen. In de vitrines vazen, kaarsenstandaards, lampen, theepotten, schalen. Er zijn veel rijke mensen in Florida, die graag laten zien dat ze veel geld en smaak hebben. Voor hen zijn die glaswerkproducten bedoeld. Die kunnen ze in hun ruime Palazzo's zetten.

Aan de buitenrand van Delray is nog wat gewoon leven te bekennen. Daar staan oude, karakteristieke houten huizen uit andere tijden. Het was er al donker toen we de auto ophaalden. Ineens een hele andere wereld.

2 comments:

Anonymous said...

Hi daar,
Nou dat klink allemaal erg goed. volgens mij genieten jullie volop en kijken jullie de ogen uit. Fijn hoor. Waren jullie helemaal op de fiets naar loxahatchee gereden? doe iedereen de groeten.
Veel liefs, A lot

hoogmoed said...

groeten gedaan. fonteinen lijken erg op elkaar. doet goed. niet op de engelse damesfiets van an naar loxahatchee.