Saturday, January 27, 2007

Paarden van Marrum

Daar zijn ze weer, de paarden van Marum. Deze foto heeft de Zilveren Camera gewonnen van World Press Photo. Mooie foto, zou je zeggen, zo met dat witte paard als symbool van hoop en vrijheid in het midden. Maar er is veel mis met de foto, zeggen kenners. Hij is geshopped. Dat witte paard stond er vermoedelijk niet. Dat is er met hulp van Photoshop neergezet, en de dreigende wolken zijn ook wat bijgekleurd.

En er is nog iets. Geeft deze foto de nieuwswaarde weer van de paarden die dreigden te verdrinken op het wad, voordat ze door die vier fiere meiden werden gered. De foto van de redding verdiende eerder de camera, vind ik achteraf. (zie Vrouwenmoed 1 in november van dit weblog)

Nog steeds is het een mooi plaatje, maar niet voor de Zilveren Camera.

1 comment:

Nienke said...

denk ook dat er geshopt is; alle paarden zijn vies aan hun kop/hoofd, witte paarden zijn altijd het eerste vies, maar dit paard is niet vies??? het is wel heel zeldzaam dat de witte rand bij de lucht zo exact de silhouetten van de paarden aftekend. Mooi plaatje maar denk niet dat ie echt is. Zou ie zichzelf recht in de spiegel aan durfen kijken na het liegen om deze prent?