Tuesday, November 28, 2006

Verdonk en Wilders

Misschien vind ik Verdonk wel gevaarlijker dan Wilders. Zeker nu de mevrouw 650.000 voorkeurstemmen heeft gekregen. Het "eigen-volk-eerst" van Verdonk is moeilijk te grijpen, terwijl Wilders het openlijk belijdt. Wilders kun je daardoor bestrijden. Verdonk is zich van geen kwaad bewust.

Verdonk schoffeert mensen met andere leefgewoonten met een ogenschijnlijk charmante glimlach. Als ze schoffeert schept ze om zich heen het ogenschijnlijk gelijk. Ze kijkt het slachtoffer niet aan, maakt geen contact met hem of haar, maar haalt het gelijk bij het publiek. Het ontbreekt er nog aan dat ze haar toejuichen. Verdonk heeft zich immuum gemaakt voor kritiek omdat ze eigenlijk te dom is om het te doorgronden. Daarom gebruikt ze altijd dezelfde frasen in de afweer. Ik ben niet links enz, maar recht door zee. Recht door zee waarnaar toe mevrouw, zou iemand haar moeten vragen. Naar een schoon en blank Nederland?

Overigens betekent dit alemaal dat aan de geheel rechterzijde van het politieke speelveld nu zo'n 1,3 miljoen mensen bivakkeren. Ik vind dat niet meer prettig. Ik houd niet van eenvormigheid, en al helemaal niet als die louter blank en slank is en vervult van eigen gelijk.

Gisteren zaten bij Pauw en Witteman Winny Sorgdrager en Loes Luca. Er waren ook de twee Turkse meisjes die uitgezet moeten worden, omdat ze om de een of andere reden geen paspoort hebben. Ze zijn hier geboren, ze spreken Nederlands, ze hebben geen familie in Turkije, geen toekomst, maar regels zijn regels in dit kikkerland en dus moeten ze weg. Wij zaten met stomheid geslagen te kijken. Iedereen brauwde elkaar na "Ja regels zijn regels!" Waarom zei niemand, dat je regels kunt veranderen als ze onrechtvaardig zijn? Zijn we al zover afgedwaald, dat we dat niet eens meer weten?

Loes Luca mag de politiek slaapverwekkend vinden. Maar mevrouw Sorgdrager is jurist en lid van de raad van State. Die moet toch beter weten?!

No comments: